czwartek, 17 października 2013

Tort dla księżniczki


Bardzo różowy, w kształcie serca, z diademem. Tort dla prawdziwej księżniczki.



  • Wskazówki dotyczące wykonania:
Ciasta zostały upieczone w foremce serce. Jeżeli jednak nie macie takiej, można upiec ciasto w zwykłej foremce, a następnie wyciąć kształt serca w cieście według przygotowanego szablonu z papieru.

Tort przekładamy kremem i wybranymi przez nas dodatkami. Jak każdy tort obkładany masą cukrową wcześniej musimy pokryć go kremem maślanym.
Następnie obłożony masą cukrową tort dekorujemy - perełki jadalne można zakupić w większych sklepach spożywczych lub w tych z artykułami dla cukiernictwa. 

Napis również został wykonany z masy cukrowej za pomocą plastikowych wykrawaczek. 

Diadem najlepiej wykonać kilka dni wcześniej z gumpaste. Można pomalować jadalnym barwnikiem w wybranym kolorze.

Na dole tortu kwiatki wykonane z masy maślanej tylką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz