Bardzo różowy, w kształcie serca, z diademem. Tort dla prawdziwej księżniczki.
- Wskazówki dotyczące wykonania:
Ciasta zostały upieczone w foremce serce. Jeżeli jednak nie macie takiej, można upiec ciasto w zwykłej foremce, a następnie wyciąć kształt serca w cieście według przygotowanego szablonu z papieru.
Tort przekładamy kremem i wybranymi przez nas dodatkami. Jak każdy tort obkładany masą cukrową wcześniej musimy pokryć go kremem maślanym.
Następnie obłożony masą cukrową tort dekorujemy - perełki jadalne można zakupić w większych sklepach spożywczych lub w tych z artykułami dla cukiernictwa.
Napis również został wykonany z masy cukrowej za pomocą plastikowych wykrawaczek.
Diadem najlepiej wykonać kilka dni wcześniej z gumpaste. Można pomalować jadalnym barwnikiem w wybranym kolorze.
Na dole tortu kwiatki wykonane z masy maślanej tylką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz