niedziela, 27 października 2013

Hello Kitty


Dziś tort Hello Kitty - słodki i mega różowy, więc tort idealny dla małych i dużych dziewczynek ;-)


Tort przygotowujemy według własnego przepisu. Mój składa się z 3 blatów biszkopta, przełożonych konfiturą wiśniową oraz kremem śmietanowym.

Tort przed obłożeniem masą cukrową musimy posmarować kremem maślanym i schłodzić. 


  • Dekoracja:
Przygotowujemy około 500 g w wybranym kolorze masy cukrowej. Obkładamy tort.
Dekorację z Hello Kitty na opłatku jadalnym (można zakupić w sklepach z akcesoriami cukierniczymi) smarujemy pod spodem cienką warstwą kremu maślanego i układamy na torcie. Dobrze dociskamy. Brzeg dekoracji możemy ukryć, wyciskając dookoła krem maślany.

Na torcie znajdują się również srebrne, jadalne perełki, które możemy nabyć w niektórych sklepach spożywczych.

Napis wykonany został specjalnymi, plastikowymi wykrawaczkami. 

Filmik, na którym zostało pokazane, jak wykonać kokardę, dostępny jest TUTAJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz