czwartek, 24 października 2013

MONSTER HIGH 2


Dziś kolejna propozycja tortu z motywem Monster High.


Tort przygotowujemy według własnego przepisu.
Tort przed obłożeniem masą cukrową musimy posmarować kremem maślanym i schłodzić. 


  • Dekoracja:
Przygotowujemy około 500 g w wybranym kolorze masy cukrowej. Obkładamy tort.
Dekorację z Monster High na opłatku jadalnym (można zakupić w sklepach z akcesoriami cukierniczymi) smarujemy pod spodem cienką warstwą kremu maślanego i układamy na torcie. Dobrze dociskamy. Brzeg dekoracji możemy ukryć, wyciskając dookoła krem maślany.

Na torcie znajdują się również srebrne, jadalne perełki, które możemy nabyć w niektórych sklepach spożywczych.

Napis wykonany został z masy cukrowej specjalnymi, plastikowymi wykrawaczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz